Абрикосовий пиріг з глазур’ю кокосової бджолиної жари

Прекрасний легкий літній пиріг зі стиглими абрикосами і родзинкою у вигляді цедри лайма, що надає випічці нотки екзотичних країн.

Інгредієнти на 24 порції:

  • Топінг
  • 1.2 кг стиглих абрикосів
  • Крем-тісто:
  • 10 кардамону (капсул)
  • 500 мл вершків
  • 200 г цукру
  • 1 п. ванільний цукор
  • 5 яєць
  • 375 г борошна
  • 1 п. розпушувач тіста
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедра лайма
  • Заливка:
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 4 ст. л. молока
  • 2 ст.л. сік лайма
  • 75 г мигдальних листочків
  • 75 г кокосової стружки

Підготовка

  1. Абрикоси помийте та вийміть кісточки. Розріжте 2/3 абрикосів вздовж на 4 частини, решту відкладіть.
  2. З капсул кардамону вийміть кісточки і розтовчіть їх в ступці. Вилийте вершки в миску для змішування і збийте за допомогою кухонного комбайна або віничком, поки вони не стануть наполовину густішими, або до так званих “м’яких піків”. Змішайте цукор, кардамон і ванільний цукор, додайте до крему і збийте вершки до “жорстких піків”. По одному додайте яйця, кожен раз добре збиваючи. Борошно змішайте з розпушувачем та просійте на вершково-яєчну суміш, додайте лаймову цедру і акуратно перемішайте, поки інгредієнти не поєднаються між собою.
  3. Тісто викладіть в глибоке, змащене маслом деко (30 х 40 см), зверху викладіть четвертинки абрикосів. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці на нижній полиці 18-20 хвилин.
  4. Тим часом порізати інші абрикоси тонкими скибочками. Для заливки розтопити вершкове масло з цукром і соком лайма, довести до кипіння, додати кокос і мигдальні листочки, зняти з вогню.
  5. Вийміть пиріг з духовки, розподіліть зверху скибочки абрикосів і заливку, поставте знову в духовку (в середнє положення) і випікайти ще 15 -18 хвилин. Найкраще їсти ще теплим зі збитими вершками.
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *