
Прекрасний легкий літній пиріг зі стиглими абрикосами і родзинкою у вигляді цедри лайма, що надає випічці нотки екзотичних країн.
Інгредієнти на 24 порції:
- Топінг
- 1.2 кг стиглих абрикосів
- Крем-тісто:
- 10 кардамону (капсул)
- 500 мл вершків
- 200 г цукру
- 1 п. ванільний цукор
- 5 яєць
- 375 г борошна
- 1 п. розпушувач тіста
- 1 ч. л. дрібно натертої цедра лайма
- Заливка:
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 4 ст. л. молока
- 2 ст.л. сік лайма
- 75 г мигдальних листочків
- 75 г кокосової стружки
Підготовка
- Абрикоси помийте та вийміть кісточки. Розріжте 2/3 абрикосів вздовж на 4 частини, решту відкладіть.
- З капсул кардамону вийміть кісточки і розтовчіть їх в ступці. Вилийте вершки в миску для змішування і збийте за допомогою кухонного комбайна або віничком, поки вони не стануть наполовину густішими, або до так званих “м’яких піків”. Змішайте цукор, кардамон і ванільний цукор, додайте до крему і збийте вершки до “жорстких піків”. По одному додайте яйця, кожен раз добре збиваючи. Борошно змішайте з розпушувачем та просійте на вершково-яєчну суміш, додайте лаймову цедру і акуратно перемішайте, поки інгредієнти не поєднаються між собою.
- Тісто викладіть в глибоке, змащене маслом деко (30 х 40 см), зверху викладіть четвертинки абрикосів. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці на нижній полиці 18-20 хвилин.
- Тим часом порізати інші абрикоси тонкими скибочками. Для заливки розтопити вершкове масло з цукром і соком лайма, довести до кипіння, додати кокос і мигдальні листочки, зняти з вогню.
- Вийміть пиріг з духовки, розподіліть зверху скибочки абрикосів і заливку, поставте знову в духовку (в середнє положення) і випікайти ще 15 -18 хвилин. Найкраще їсти ще теплим зі збитими вершками.