
Інгредієнти на 4 порції:
-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
-0,5 л молока
-1 паличка кориці
-4 яєчні жовтки
-120 г цукру
-1 ч. л. цедри лимона
-4 ст. л. цукру (для карамелізування)
Підготовка
- Для каталонського крему спочатку розмішати кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю молока. Довести молоко, що залишилося, до кипіння в каструлі разом з корицею.
- Змішати жовтки з цукром в іншій каструлі, поки цукор не розчиниться. В молоко (паличку кориці вийняти) додати цедру лимона і кукурудзяний крохмаль. Підгріти каструлю і постійно помішуючи змішати все, але не кип’ятити!
- Залити вершкову масу у форми і дати охолонути не менше 2 годин.
- Розігріти духовку на функції гриля до 250 градусів. Перед подачею посипати крем однією столовою ложкою цукру і дайте йому карамелізуватися до золотистого кольору в духовці протягом 3 хвилин