Морозиво фрі

deep fried ice cream

Морозиво фрі

Існують рецепти, які з Вас можуть зробити легенду, і це один із них. Морозиво фрі робити зовсім не складно, зате супер ефектно і смачно. Приготуйте заготовки завчасно і здивуйте кохану людину чи гостей надзвичайно смачним десертом всього за кілька хвилин.

Що треба на 4 порції?

400 г джелато (рекомендуємо вершкове або французьку ваніль)

1 яйце

50 г вершків

100 г кукурудзяних пластівців (не солодких)

100 г доброї муки для паніровки

Як робити?

З джелато сформувати чотири великі кульки і помістити назад в морозилку.

Кукурудзяні пластівці помістити у пакет, подрібнити на грубо з допомогою качалки. Змішати з панеровкою і розсипати у тарілку.

Яйце змішати з вершками. Кожну кульку морозива спочатку вмокнути у яйце, а потім ретельно панірувати у стружці. Повернути у морозильник на 30 хв. Повторити процедуру панеровки, помістити кожну кульку у пластиковий пакетик,  щільно зв’язати і повернути в морозильник.

Перед подачею розігріти нейтральну олію у баняку чи фрітюрі до 180 градусів. Морозиво в панеровці смажити до золотистого кольору (прибл. 1-2 хв) і одразу подати зі збитими вершками та ягідками або поливкою на свій смак.