
РЕЦЕПТ ПЛОМБІРУ
Що треба?
• курячий жовток – 4 шт.,
• Молоко (3,2%) – 500 мл,
• вершки (30 %) – 500 мл,
• цукрова пудра – 180 г
• ванілін
Як робити?
Жовтки з цукровою пудрою розтерти до білого кольору і поступово вкидати вершки, добре перемішати міксером, додати ванілін і поставити на повільний вогонь. При безперервному помішуванні довести майже до кипіння (борозенка на ложці, проведена пальцем, не відразу зникає), але не кип’ятити. Якщо ви пропустили момент, і жовтки згорнулися, – процідити крізь сито і повторити процедуру з новими жовтками. Процідити цей крем через сито в форму, де будете заморожувати і поставити в морозильник до напівзамороженого стану. 35% вершків збити в міцну піну і ввести в уже замерзаючий крем. Збити все ще раз і поставити знову в холод. Через 1,5 години все знову перемішати, додати горіхи, цукати, шоколад і заморозити до готовності.
Пробуйте також додати какао або інші ароматизатори.