
Що треба (на 8 порцій)?
70 г цукру
50 г води
Цедра одного лимону, нарізані більшими шматками (фрукт не оброблений пестицидами)
Сік одного лимону
1 зрілий ананас
200 г маскарпоне
Як робити?
Металеву братванку помістити у морозильник.
Цукор, воду та цедру у маленькому баняку варити на маленькому вогні 2 хв від моменту кипіння. Вибрати цедру, додати сік, варити ще 1 хв і зняти з вогню. Дати охолонути.
Ананас почистити, вирізати серединку. Збити блендером в пюре. Додати цукровий сироп та маскарпоне і ретельно збити. Помістити у посудину і заморожувати 2-3 години, при цьому кожні 20-30 хв треба перемішувати вилкою.
Щербет подавати як морозиво з фруктами.
Підказка:
також добре з іншими фруктами (манго, полуниця, мішані екзотичні фрукти)