Пиріг з смородиновим маслом

Рецепт неймовірно смачного і духмяного пирога з смородиною, найкраще подавати до кави або вечірнього чаю. Смачного!

Інгредієнти на 24 порції:

  • Дріжджове тісто
  • 250 мл молока
  • 30 г дріжджів
  • 100 г цукру
  • 500 г борошна
  • 1⁄2 ч. л. солі
  • 2 яєць
  • 100 г вершкового масла (м’яке)
  • Топінг
  • 600 г червоної смородини
  • 80 г мигдальних листочків
  • 40 г цукру
  • Пряне масло:
  • 2 ч. л. насіння анісу
  • 200 г Вершкового Масла (м’яке)
  • 100 г Цукру
  • 1⁄2 ч. л. меленої кориці
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • Крім того
  • Кондитерський мішок
  • Папір для випічки

Підготовка

  1. Злегка підігрійте молоко для дріжджового тіста. Подрібніть дріжджі, перемішайте з цукром і додайте трохи теплого молока, щоб вийшла однорідна маса. Всипите в миску борошно, вилийте дріжджову суміш, залишки теплого молока, сіль і яйця. Вимішуйте протягом 1 хвилини гаком для замішування тіста на кухонному комбайні або міксером. Додайте вершкове масло шматочками і продовжуйте вимішувати ще 3-4 хвилини до дуже гладкого блискучого тіста. Накрийте і залиште на 1 годину підніматися в теплому місці, поки тісто не збільшиться вдвічі.
  2. Тим часом ретельно вимийте смородину, добре процідіть і вийміть ягоди. Для пряного масла покладіть насіння анісу в ступку і подрібніть його. Змішайте м’яке вершкове масло, цукор, аніс, корицю міксером не менше 5 хвилин. Покладіть масло в кондитерський мішечок з невеликим круглим носиком і поки відкладіть при кімнатній температурі.
  3. Вимісіть тісто в мисці, руки мають бути добре посипаними мукою. Потім викладіть на лист паперу для випікання (30 х 40 см) і рівномірно розподіліть його, натискаючи на лист. За допомогою невеликої качалки розкачайте тісто рівномірно гладко. Накрийте і залиште відпочивати в теплому місці ще на 30 хвилин.
  4. Зробіть пальцями отвори в тісті на відстані приблизно 11/2 см. Рівномірно розділіть анісове масло в отворах. Виложіть смородину поверх пирога. Також, посипте мигдальними листочками і цукром. Випікайте в попередньо розігрітій при 210 градусах духовці на 2-й полиці знизу протягом 25-30 хвилин. Дайте охолонути. За бажанням, подавайте присипавши цукровою пудрою.
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *