
РЕЦЕПТ АПЕЛЬСИНОВОГО ЩЕРБЕТУ З БАЗИЛІКОМ
Що треба?
5 апельсинів (не оброблені пестицидами)
120 г цукру
200 мл молока
50 мл вершків (30% жирності)
250 мл свіжого апельсинового соку
2 жовтки
Як робити?
Апельсинам відрізати верх і обережно випорожнити ложкою. Вижати у миску через сито.
Постійно помішуючи, розтопити цукор у молоці, але не доводити до кипіння.
Жовтки збити з вершками і помаленько домішувати гаряче молоко. Додати апельсиновий сік і збити. Масу заповнити у приготовлені апельсини і помістити у морозилку. Накривки заморозити окремо.
Витягнути з морозильника на 10-15 хв перед подачею. Прикрасити свіжим базиліком.