
РЕЦЕПТ ПАРФЕ З РУМБАБАРУ
Що треба ?
400 г румбомбару (ревінь)
3 жовтки
40 г цукру
1 ч. л. лимонного соку
120 мл вершків (30-36% жиру)
1 пакетик ванільного цукру (10 г)
Як робити?
Румбамбар почистити, помити і порізати на кусочки по 2-3 см. Потушити із 3 ст. л. води у маленькому банячку з накривкою. Дати охолонути і збити блендером.
Жовтки з цукром помістити у металеву миску. Над парою ретельно збити, зняти з вогню і продовжувати збивати 1-2 хв, щоб трішки охололо. Додати пюре з румбамбару та лимонний сік і перемішати. Вершки збити з ванільним цукром і акуратно в ручну перемішати з румбамбарним кремом. Формочку викласти харчовою плівкою, залити масу, трішки постукати по столі, щоб маса гарно розійшлась по формі. Накрити плівкою і на ніч помістити у морозильник.
Витягнути за 10 хв до подачі. Нарізати слайсами по 2-3 см товщини. Ніж бажано перед кожним разом змочити у гарячій воді. Подавати з ягідками до смаку. При бажані покропити медом.