Що таке джелато?

Першокласний продукт, приготовлений спеціально для Вас!

Багато непорозумінь виникають через те, що італійське слово “Gelato” означає “морозиво”. Однак італійці під словом “морозиво” уявляють дещо кардинально інше, ніж ми звикли їсти в Україні. Хоч і обидва являють собою морожений десерт, на цьому і закінчуються всі подібності.

Якщо Вам не байдужі традиції і кулінарні правила, то напис “джелато” Вас зобов’язує дотримуватись певних стандартів. Воно повинне бути свіжо приготовлене, і майстри повинні для нього шукати кращі натуральні інгредієнти з регіону та далеких країв. Все, що не відповідає даним стандартам, – не джелато.

ДЖЕЛАТО:

• фермерське молоко
• натуральні вершки, горішки, свіжі фрукти, натуральна кава, інші смакові добавки
• частка цукру – до 15%
• вміст жиру – 0% сорбету та до 7% вершків
• вміст повітря – 20-25%

ФАБРИЧНЕ МОРОЗИВО:

• сухе молоко
• кокосовий та рослинний жир
• штучні барвники
• штучні ароматизатори
• консерванти
• частка цукру – від 35%
• вміст жиру – 12-20%
• вміст повітря – 50-60%