Що таке джелато?

Gelato – це не морозиво, а морозиво – це не gelato. А в чому ж тоді різниця? Джелато краще!

Багато непорозумінь створюються через те, що італійське слово “Gelato” означає “морозиво”. Однак італійці під словом “морозиво” уявляють дещо кардинально інше, ніж ми звикли їсти в Україні. Хоч і обидва являють собою морожений десерт, на цьому і закінчуються всі подібності.

Якщо Вам не байдужі традиції і кулінарні правила, то надпис “джелато” Вас зобов’язує дотримуватись певних стандартів. Воно повинне бути свіжо приготовлене, і майстри повинні для нього шукати кращі натуральні інгредієнти з регіону та далеких країв. Все, що не відповідає даним стандартам, – не джелато.

«ЯКІ ПЕРЕВАГИ GELATO ?»

НАТУРАЛЬНІ ІНГРЕДІЄНТИ

На відміну більшості морозива на ринку, на наше джелато використовуються натуральні інгредієнти. Фермерське молоко, вершки, та яйця від «щасливих курочок», які нам постачають регіональні виробники. Ягоди – друзі із Закарпаття. А більш вишукані інгредієнти як Піємонтські горіхи або мадагаскарський ваніль нам відправляють колеги з інших країн.

СВІЖІСТЬ

Фабричне морозиво – це типовий масовий виробничий продукт, який виготовляється частково місяцями до його продажу (запаси на літо, коли заводи не встигають). Джелато – це творчий та ексклюзивний делікатес, якого виготовляють наші майстри невеликими кількостями недалеко від місця його продажу і згідно сезону. Тому просимо поставитися з розумінням, що у квітні ми ще не пропонуємо сорбет з дині.

ВИБІР

Ми пропонуємо сорбетні та молочно-вершкові сорти морозива, продаж якого здійснюється у формі кульок або в складі смачних десертів, а кількість смаків обмежується лише фантазією майстра та Ваших побажань.

МЕНШЕ КАЛОРІЙ. МЕНШЕ ЦУКРУ. БІЛЬШЕ СМАКУ

Звичайне морозиво містить не менше 35% цукру та 12% жиру (у окремих випадках 25% і більше). Молочне джелато містить до 15% цукру та приблизно 4-7% жиру, а сорбети взагалі 0% жиру. Ми кожен рецепт намагаємося ідеально збалансувати, щоб досягнути максимального смаку без зайвих калорій, цукру та жиру.

ДЖЕЛАТО ЧИ ПОВІТРЯ?

Причина кремовості джелато не так у жирності, як у насиченості повітрям. Морозиво містить 50-60% повітря, коли джелато містить всього 20-25%. Що це означає? Коли Ви купуєте морозиво – ви платите половину за повітря. Що важливіше: менше повітря означає більше смаку. Джелато має значно інтенсивніший та більш виражений смак. Відчуйте різницю самі. Але обережно: наше джелато викликає залежність!

ПРОТЕЇНИ

Джелато, особливо молочні сорти з горіхами, містить значну частку протеїнів, які необхідні здоровому людському організму. Недаремно джелато рекомендують їсти спортсменам.

КАЛЬЦІЙ ТА ІНШІ ВІТАМІНИ

На відміну від більшості фабричного морозива, на джелато використовується молоко та вершки, а отже у ньому містяться всі його корисні речовини. Навіть люди, які не п’ють молока можуть таким чином покривати свою потребу у кальції та магнії. Фруктове джелато та особливо сорбети містить вітаміни з натуральних ягід та лимонного соку.