
СІК З МОРОЗИВОМ
Що треба?
Для однієї порції (300 г):
1 кулька (50 г) джелато (наприклад, ваніль або сметанкове)
200-250 г фрешу або соку
Нейтральна, сильно газована мінеральна вода як наповнювач
Як робити?
У склянку кинути кульку морозива і залити соком/фрешом. Долити мінеральної води.
Всі інгредієнти повинні бути максимально холодними. Склянки бажано з морозильника. Рекомендується подавати з трубочками і довгою десертною ложкою.
Популярні композиції:
ванільне джелато або пломбір + мультифрукт, апельсиновий або сицилійський апельсин.
Ананасовий або лимонний сорбет + ананасовий сік.
Популярні різновиди:
50 г соку замінюється горілкою, джином або ромом (наприклад, кокосове джелато + ананасовий сік + білий ром)
Сік+воду можна замінити лимонадом (наприклад, Fanta)