
РЕЦЕПТ ВАНІЛЬНИЙ ПИРІГ З ДЖЕЛАТО
Що треба?
Пачку піскового печива
3 ст. л. вершкового масла
2 ст. л. цукру
1,5 кг джелато “Французька ваніль”
3 білки
2 ст. л. цукру
скибка солі
Як робити ?
Тістечка пересипати у цупкий пластиковий пакет і руками або качалкою випустити всі негативні емоції за попередній рік, аж поки не отримаєте крихти.
Масло та цукор збити міксером 2-3 хв до пухкої маси. Обережно, в ручну, домішати крихти тістечок. Формочку для запікання змастити маслом і викласти отриманим тістом. Помістити на 15 хв в морозильник.
За той час витягнути Джелато на 10 хв з морозильника і потім перемістити в формочку. Все накрити харчовою плівкою, помістити в морозильник до “великого моменту”.
Білки з цукром та сіллю збити до консистенції густої сметани і гарно викласти поверх морозива. При столі пройтися по білку паяльною лампою так, щоб набрав де-не-де кольору. Це слід робити найтверезішій людині за столом.
Паяльну лампу можна взяти в будмаркеті або позичити у майстрів, яких знаєте (наприклад, сантехніки). Якщо ніяк немає де взяти, і всі гроші вже у формі продуктів на столі, розігрійте духовку до максимуму в режимі гриль. Помістіть запіканку на найвищу позицію на 1-2 хв під гриль і швидко до столу.
gelato.lviv.ua бажає щасливого нового року !!!