
Що може бути смачніше та корисніше літніх ягід? Рецепт духмяного пирога з корисними лісними ягода з додаванням кавового лікеру “Простіше простого”! Спробуй!
Інгредієнти на 30 порцій:
- Топінг
- 400 г малини
- 400 г ожини
- 400 г чорниці
- Тісто
- 4 ст.л. еспресо
- 250 г вершкового масла (м’яке)
- 180 г цукру
- Сіль
- 5 шт. середніх яєць; Кімнатна температура
- 400 г борошна
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 3 1⁄2 ч. л. розпушувач тіста
- 7 ст.л. Кавового лікеру
- Глазур
- 1 стручок ванілі
- 3 шт. середніх яєць
- 400 г сметани
- 100 мл молока
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 25 г цукрової пудри
- Прикраса
- 1 стакан малинового варення 300 г (без шматочків ягід)
Підготовка
- Обережно помийте ягоди (крім малини) в проточній воді і добре злийте воду. Відсортуйте ягоди та залиште 120 г для прикрашання пирога. Змішайте ягоди, що залишилися.
- Для тіста розведіть 4 ст.л. порошку еспресо в 100 мл окропу і дайте охолонути. Змішайте м’яке вершкове масло, цукор і 1 щіпку солі за допомогою кухонного комбайна або віничком ручного міксера не менше 5 хвилин до консистенції вершків. Змішуйте яйця по одному протягом 1/2 хвилини. Просіяти разом борошно, крохмаль і розпушувач. Чергуйте холодний еспресо та кавовий лікер і розмішайте в жиро-яєчній суміші. Перемішуйте, до тих пір поки інгредієнти не з’єднаються. Попередження: не перемішуйте занадто довго, інакше тісто стане жорстким.
- Викладаємо тісто на змащену форму для випікання (30 х 40 х 5 см) або сотейник (30 х 40 см). Рівномірно посипте тісто ягодами. Випікайте в гарячій духовці при 200 градусах (газ 3, циркулюючи повітря 180 градусів) на 2-ому рівні протягом 25 хвилин.
- Розріжте стручок ванілі та вишкребіть м’якоть. Яйця, сметану, молоко, крохмаль, цукрову пудру і ванільну м’якоть збийте віничком до консистенції крему.
- Обережно вийміть пиріг з духовки. Ложкою рівномірно розподіліть глазур по поверхні торта. Випікайте при тій же температурі ще 10-12 хвилин. Дайте пирогу охолонути.
- Для прикраси нагрійте варення і перемішайте до однорідної маси. Змішайте з охолодженими ягодами і викладіть на пиріг.